Karnevalgolfen 2020


Populära Karnevalgolfen brukar vara årets mest minnesvärda golfrunda, och det blev det även 2020.

”Det var en toppenkul karneval, nog den bästa av alla hitintills,” berättar Ann Larsson. Ann och maken Sven vet vad de pratar om, eftersom de deltagit många gånger. Anns kommentar har fått oss att fundera på året då tävlingen arrangerades för första gången, men där är vi inte överens om årtal. Konceptet har växt med åren och golftävlingen har blivit mer skruvad och lättsam. Vet du svaret? Hör då av dig till oss, så vi inte missar vårt jubileum.

Det var ett härligt gäng som i år slöt upp utklädda som clowner, glassgumma, stålkvinnan, rockare, påve, tiger, Lady Gaga, drottning, flera olika hippies, bi, ko, jokrar, magdansös, nyckelpiga, Spindelmannen, cowgirl, faraoner och många fler roliga figurer. Vi skålade i en bål av Sangria innan dagens 9-hålstävling, där vi spelade en scramble med twist, där vi på fler av hålen hade teman såsom spel med enbart en järnsjua, putta tunnel, besök i bunker och apelsinkorthålet. Som alltid följdes tävlingsdeltagarna av uppskattande publik och många glada tillrop ute på golfbanan och runt klubbhuset.

Till vissa deltagares fasa, så lyckades vi pricka in vårens varmaste dag, vilket var olyckligt när deras utstyrsel hade passat bättre för after ski än karnevalgolf. Det gällde speciellt dem som valt hermetisk utklädnad av plast, varma huvudbonader samt peruker, vilket tvingade många att fylla på depåerna av diverse dryck. Speciellt illa lämpad var nog den allra sötaste björndräkten, där deltagaren började dagen med en kudde innanför dräkten, men sedan svettades mängder under rundan utan extra stoppning. Det är säkert en av anledningarna till att det inte bor några björnar i El Rompido.  

Karnevalgolfen 2020 avslutades i dansens tecken och bjöd på många skratt. Bugg och foxtrot dominerade på dansgolvet, men vi hann även med en del twist och Macarena. Till förtäring, så serverades traditionsenligt tapas, jordgubbar, glass, vin och en och annan irish coffee. Vi i personalen hade en fantastiskt trevlig dag, som vi kommer minnas i lång tid framöver.

Nästa år kör vi igen med nya roliga utmaningar på golfbanan. Tvätta dräkten och förbered dig för nästa Karnevalgolf!

Med vänliga hälsningar

Amanda, Katharina, Tony, Britta och Evalena