Uppdatering Corona – Covid-19


Förbättrade villkor för dig som resenär

Frågor och svar angående avbokning, ombokning, återbetalning och annat som har att göra med Covid-19?
Vad är det som gäller framtida bokningar och situationer som kan uppstå i samband med Covid-19. Villkoren har ändrats och blivit mycket mera förmånliga för dig som resenär. Läs mer under Frågor och svar/Frågor om Corona virus och Covid-19.

Uppdatering 2020-06-28

Resenärer som bokat Vilamoura-Vila Sol och var på plats när golfbanorna stängde, kommer idag att få ett tillgodokvitto skickat till sin e-post. Vi väntar fortfarande besked från lägenhetshotellet, men har bestämt oss för att vi inte kan vänta längre, eftersom alla andra gäster sedan länge redan mottagit kompensation. 

Uppdatering 2020-06-10

Idag är det äntligen klart med kompensation genom tillgodokvitto för gäster på destination Salema. E-post kommer att skickas ut inom närmaste dagarna. Vänligen hör av er tillbaka så snart som möjligt. Majoriteten av våra resenärer på destination Carvoeiro har svarat och mottagit sina tillgodokvitton via e-post. Har ni inte mottagit e-post eller tillgodokvitto, så titta i mappen Skräppost. Finner ni fortfarande inte informationen, så ta kontakt med vår personal.

Uppdatering 2020-05-24

Gäster från Punta Umbria, El Rompido, Islantilla, Salgados samt gäster med hyrbilsbokningar ska nu ha fått sina tillgodokvitton via e-post. Har ni inte mottagit information, så titta först i Inkorgen och mappen Skräppost. Finner ni fortfarande inte informationen, så ta kontakt med vår personal.

Uppdatering 2020-05-15

Vi väntar fortfarande på vissa samarbetspartners angående tillgodokvitton från destination Carvoeiro, Vilamoura-Vila Sol och Salema. Gäster från övriga destinationer kommer att få tillgodokvitton till sin e-post under kommande vecka.

Uppdatering 2020-05-14

UD förlänger avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder fram till och med 2020-07-15.

Uppdatering 2020-05-13

Från och med imorgon kommer vi att börja skicka ut tillgodokvitton för gäster som lämnade tillbaka sin hyrbil vid ett tidigare datum än bokat på grund av Corona. Inom kort skickas också ut tillgodokvitton för destination El Rompido.

Idag blev det äntligen klart att gäster som bokade destination Punta Umbria kommer att få tillgodokvitton.

Uppdatering 2020-05-12

Idag blev det äntligen klart att gäster som bokade destination Salgados kommer att få tillgodokvitton.

Uppdatering 2020-05-04

Idag blev det äntligen klart att alla som hyrt elvagn eller golfvagn via vår samarbetspartner, kommer att få ett tillgodokvitto att använda mot framtida bokningar av vagn från samma leverantör. Tillgodobeloppet räknas från det datum då golfbanorna stängde i Spanien och Portugal.

Uppdatering 2020-04-03

UD förlänger avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder fram till och med 2020-06-15.

Uppdatering 2020-04-02

Vi har jobbat under flera veckor med att omboka och avboka bokningar som gäller perioden fram till 14/4. Samtidigt har vi varit i kontakt med våra samarbetspartners angående gäster på plats på destinationen och hur de ska kompenseras från och med det datum då golfbanorna stängde, vilket var 15/3 i Spanien och 20/3 i Portugal. Det är redan klart med de flesta golfklubbar att de dagar av ett medlemskap, som inte kunde utnyttjats på grund av stängda golfbanor, kommer att gottgöras; dock har vi inte svar från alla och ännu är det flera golfklubbar som väntar besked från myndigheter, försäkringsbolag och advokater exakt hur vi och våra kunder ska kompenseras.

Vi har också kontakt med alla lägenhetshotell som tvingades att stänga. Det kommer en rad olika besked från vara samarbetspartners, och vi är i kontakt med myndigheter angående vilka rättigheter vi har i samband med Covid-19.

Alla gäster som betalat för medlemskap under perioder då golfbanorna tvingades stänga kommer att få en e-post ifrån oss inom en vecka som heter ”Corona uppdatering”. Om du kom till destinationen och drabbades, men inte har fått e-post av oss senast 2020-04-18, så ta kontakt med vår personal på e-post info@golfispanien.se.  

Uppdatering 2020-03-24

Portugisiska destinationer

Alla portugisiska lägenhetshotell vi sambarbetar med håller fortfarande öppet. Gramacho Residences kommer eventuellt att stänga från och med den 29/3; gäster kommer då att erbjudas lägenheter, som är bättre anpassade för året-runt-boende och självhushåll, närmare klubbhuset. Samtliga portugisiska hotell har meddelat att de inte nuläget inte tar emot nya resenärer när det gäller april månad.

Uppdatering 2020-03-23

Spanska destinationer

Leo Deluxe Punta Umbria stänger idag 23/3. Precise resort El Rompido stängde 21/3.

Uppdatering 2020-03-20

Portugisiska destinationer

Alla portugisiska golfbanor tvingas stänga från och med idag och 2 veckor framåt på grund av direktiv från regeringen.

Uppdatering 2020-03-19

Portugisiska destinationer

Vi har under kvällen fått besked att samtliga golfbanor i Portugal måste stänga från och med imorgon fredag 20/3.

Uppdatering 2020-03-17

Spanska destinationer

Det finns idag bara sex bekräftade Corona fall i hela regionen.

Trots det, så har samtliga hotell idag kontaktat oss och uppmanar gäster att omgående boka om sina flygbiljetter med avresa senast 21/3.
Precise El Rompidos koncern har beslutat att stänga från och med lördag 21/3. Gäster på El Rompido ska ta kontakt med vår golfvärd på plats för mer information och hjälp.

Leo Deluxe Punta Umbria har beslutat att ta emot nya gäster och hålla öppet, men tror att de maximalt kommer att få hålla lägenhetshotellet öppet till 28/3.

Portugisiska destinationer

Vi väntar besked angående Portugisiska myndigheters beslut, som förväntas på onsdag. Ännu så länge är golfbanor öppna.

Uppdatering 2020-03-16

Gränsen mellan Spanien och Portugal stänger natten mellan måndag och tisdag, kl. 00:00.

Uppdatering 2020-03-15

Alla spanska golfbanor tvingas stänga från och med idag och kommande 15 dagar på grund av direktiv från regeringen.

Uppdatering 2020-03-14

Kl. 20:00 så avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den osäkra situationen som råder. Avrådan gäller till och med 14/4, och då återkommer UD med en ny bedömning.

Uppdatering 2020-03-14

Vi  följer utvecklingen varje dag när det gäller Corona, och förstår våra gästers oro. Det är idag väldig få fall i Algarve och Huelva, så smittorisken är betydligt mindre än i Skandinavien, där det finns ett stort antal personer som redan insjuknat. Självklart kan situationen ändras när som helst.

Skulle flygplatserna stänga, så har samtliga hotell bekräftar att det finns möjlighet att förlänga vistelsen vid behov.

Alla hotell har infört nya regler och policys för att minimera risken för smittspridning bland gäster och deras personal. Spa och gym kommer att hålla stängt och restauranger har fått nya direktiv från myndigheterna när det gäller hygien. Även vi har infört vissa ändringar. Mer information får alla gäster i samband med Välkomstmötet.

Myndigheternas direktiv gällande viruset Covid-19 ändras kontinuerligt. Vi värdesätter verkligen våra kunder och är förfärade över de konsekvenser som viruset orsakat. Har du ännu inte ankommit destinationen och har frågor angående din bokning eller eventeuall avbokning, så ta kontakt med oss via telefon +(46) 8 559 21 240 under telefontid 15:00-21:00. Om du inte kommer fram, så är det för att vi talar med någon annan gäst. Ring då tillbaka inom några minuter eller skicka en e-post till info@golfispanien.se.

SoloGolf | GolfiSpanien