Tävlingssäsongen summerad | Carvoeiro


Vi uppskattar verkligen den atmosfär ni gäster skapar vid alla våra träffar, och uppslutningen på våra tävlingar har varit helt makalös. Vi kommer att sakna er alla under sommaren, och passar på att tänka tillbaka på vintersäsongen som gått.

Tävlingssäsongen

Grattis till alla gäster som placerat sig topp-3 på någon av våra tävlingar. Ni finner de flesta resultat under länken http://www.golfispanien.se/carvoeiro-resultat

Under säsongen så har vi haft en hel del extra tävlingar, Ryder Cup killar vs tjejer samt en rad matcher med oerhört jämna resultat. Ryder Cup matchen i höstas måste ändå gå till historiens jämnaste kamp när sista gruppens resultat skulle redovisas, då ledde tjejerna med 3 upp och med 3 matcher kvar. Vissa hade t.o.m börjat fira segern vid banketten när killarna fick till en oväntad spurt med 3 raka matcher till ett oavgjort resultat och fick därmed behålla cupen efter segern våren 2019.

Vi har också haft några matchspel, Danmark vs Sverige, med skiftande segrare. Nyheter i tävlingarna säsongen 2019-2020 var att vi införde singel som extra tävling vid vissa 4-manna lagtävlingar, vilket uppskattades av många deltagare.

Jubileumstävling

Under 2019-20 firade vi 15-årsjubileum för longstayresor. Alla gäster som bokade tidigt fick en jubileumsrabatt. I tillägg arrangerades en jubileumstävling på Penina Golf. Prisutdelningen skedde på deras uteservering. Peter och Katharina bjöd på förfriskningar under spelet samt ett jättefint prisbord, med extra priser på vissa hål.

En händelserik säsong

Förutom all aktiviteter som sker varje vecka, så som tävlingar, After Golf, middagar och diverse fyspass, så var det många gäster som besökte Portugal Masters. Vi hade också flera genomgångar av de nya golfreglerna. Goflbanan Silves fick en ny bansträckning, och det nya klubbhuset öppnade.

I mitten på februari blev det klart att golvärd Thomas akut måste resa hem för att operera in en ny klaff i hjärtat. Operationen gick bra och han återhämtar sig med diverse rehab. När Thomas och Camilla lämnade resemålet, tog Amanda och Janne över som golfvärdar i Carvoeiro med assistans av Katharina och Peter första tiden. Amanda har tidigare varit golfvärd på El Rompido och Janne, hade tidigare varit golfvärd i Carvoeiro. Deras erfarenhet som golfvärd, och alla underbara gäster stöd, gjorde att övergången gick bra.

Första stora aktiviteten för de nya golfvärdarna var en lyckad vin- och ölprovning på Quinta dos Santos. Den första stora utmaningen blev förändringen av handicapsystemet den 1/3, då Sverige och Norge gick över till systemet med världshandicap. Danmark hade dock bestämt sig för att ansluta först 2021, vilket inte skulle blir rättvist när det gällde vårens tävlingar. För rättvisans skull, så genomförde Amanda och Janne en egen revision av danskarnas hcp, detta genom att räknad ut ett snitt för tre olika handicapgrupper beräknat med hur revisionen hade påverkat våra svenska och norska gäster. Därför fick även danskarna ett nytt hcp i våra databaser.

Sista veckorna bjöd på fint väder och många ändringar, på grund av Corona. Vi fortsatte spel och tävlingar, men utan de sedvanliga kramarna och handskakningarna efter rundan. Trots socialt avstånd, så var alla på gott humör och många presterade riktigt bra resultat i det fina försommarvädret.

Thomas och Camilla har arbetat i två år i Carvoeiro. De hälsar att det är alla fantastiska gäster som det träffat som gör att de får energi och vill återkomma; de ser nu fram emot hösten 2020. Amanda och Janne hälsar och tackar alla gäster för den fina, men korta, tid de hade tillsammans under under våren.

Golfhälsningar Camilla, Thomas, Amanda, Janne
SoloGolf|GolfiSpanien


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *