Tävlingssäsongen summerad | El Rompido


Sommaren är snart här, och vi tittar tillbaka på säsongen 2019-20. Det var flera personer som debuterade som golfvärdar på El Rompido. Eftersom alla hade erfarenheter från olika arbeten på svenska golfklubbar, så gick inlärningen snabbt och relativt enkelt. Våra golfvärdar berättar i årskrönikan om hur deras förväntningar överträffats när det gäller spännande upplevelse, nya utmaningar, möten med underbara människor och hur roligt det varit med gästservice och tävlingsverksamheten på destinationen. Läs deras sammanfattning och trevliga hälsning.

Tävlingssäsongen

Golfbanorna El Rompido Sur och Norte höll mycket hög kvalité. Greenerna var lika fina på förmiddagen som på eftermiddagen, trots att det spelades många rundor på den populära destinationen. Vi hann genomföra 73 tävlingar. Vi vill tacka alla som deltagit samt gratulera samtliga pristagare. På hemsidan http://www.golfispanien.se/el-rompido-resultat finns resultatlista med namn på alla som placerat sig topp 3.

I tävlingen Månadens Golfare hade vi under vintern äran att få presentera olika vinnare varje månad, och vi gratulerar er alla återigen till en bra prestation:
Karin Syrstad, Tommy Persson, Lisbeth Forslund, Christina Broqvist, Einar Larsen, Lars Bergman, Laila Lauritsen, Lillen Sanner, Anine Falker, Lars Kjørsvik, Staffan Tano, Gunilla Tano, Ann Larsson, Christina Broqvist, Milla Lindström och Mats Hägg.

Karnevalsgolfen

Trots alla genomförda tävlingar, så var den roligaste golfupplevelsen ändå den traditionsenliga Karnevalsgolfen. Vi anordnade olika jippon på banan och fick uppleva många härliga skratt. Flera av oss fick även ett gott skratt när vi på golfbanan såg en av våra manliga gäster, utklädd i kjol, stå och kissa i en buske. Kvällen bjöd på prisutdelning, glädje, god mat, dryck och diverse olika danser. Alla deltog med ett stort engagemang och bjöd verkligen på sig själva. Karnevalsgolfen var en upplevelse, som vi rekommenderar att ni anmäler er till nästa år!

Socialkvällar

I samband med Socialkvällarna har vi arrangerat massor av aktiviteter. Det som kändes mest uppskattat var ”På spåret”, alla olika frågesport samt danskvällar. Självklart fortsatte vi duellen mellan svenska och norska gäster, som för första gången vanns av Sverige. Kommande säsong antar vi att norrmännen vill ha revansch.

Utflykter

Våra utflykter har också varit mycket uppskattade. Vi minns resorna till La Monacilla och Bellavista för golfspel, bussutflykter till Sevilla och naturligtvis de utflykter vi hade för att uppleva Flamencomusik och dans i El Rompido. Golfvärd Christina fick förmånen att prova en av de fantastiska klänningarna efter showen. Kjolen passade perfekt, men vägde hela 5 kg. Christina fick en liten privatlektion hur hon skulle dansa och hade gärna lärt sig mer. Vi blev alla inspirerade av rytmerna, sättet att klappa och stampa. SoloGolf | GolfiSpanien arrangerade första Flamencokursen 2006. Kurserna har verkligen uppskattats, men få gäster kan föreställa sig vad svårt det är att röra fötterna på ett sätt och samtidigt göra något helt annat med armar och händer. Det är kanske dags för en ny Flamencokurs nästa vinter?

Säsongsavslut

Dessvärre fick denna fina säsong ett mer abrupt avslut än vad någon kunnat ana. Banorna stängde och i Spanien infördes undantagstillstånd. Vi som var kvar hade dagliga träffar med information om läget som rådde. Våra samlingar bjöd även på roligheter som Quiz och diverse bartömning. Sista gänget lämnade El Rompido tillsammans i en gemensamt hyrd buss till Sevilla flygplats för hemfärd.

El Rompidos mål är att både Sur och Norte ska vara i perfekt skick till hösten, så vi ser verkligen fram emot en ny och spännande golfsäsong.

Vi vill tacka alla gäster för en suverän säsong med massor av positiva intryck. Det har varit ett rent nöje att få träffa och umgås med er alla. Golfvärdjobbet bjuder på lite kontraster mot det vanliga arbetet hemma på golfklubben. Att registrera scoren i solen på golfrestaurangen i El Rompido, med en sangria i handen och omgiven av glada resenärer, är ett underbart och bestående minne. Vi längtar tillbaka, tackar er alla och ser fram emot en ny säsong.

Christina, Zinita, Amanda, Britta, Tony, Evalena
SoloGolf|GolfiSpanien


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *