Tävlingssäsongen summerad | Punta Umbria


Det har varit en trevlig säsong för golfvärdar och gäster i Punta Umbria. Tyvärr fick den ett abrupt slut, men innan Corona utbrottet så arrangerades många tävlingar och socialt umgänge. Mest uppskattade aktiviteten i samband med Aftergolf var musikquiz, bland annat ett som gästerna Frank och Ingvar skapat. Gemensamma middagar och golfutflykt till Bellavista var andra populära aktiviteter. Vädret har varit underbart under vintern; de få regndagar som var kom innan tävlingsverksamheten på La Monacilla drog igång.

Tävlingssäsongen

Våra gäster i Punta Umbria har fri golf på La Monacilla, och många spelar en runda nästan varje dag. Eftersom alla gäster bor på samma lägenhetshotell, så finns det gott om spelkamrater för sällskapsgolf. Våra tävlingar lottas av golfvärden. Årets tävlingsrundor har varit en blanding av både singel-, par- och lagtävlingar. Ett stort grattis till alla som vunnit eller placerat sig i topp 3 under den gångna säsongen. Många av resultaten finns under länken http://www.golfispanien.se/punta-umbria-resultat.

Lite regn gjorde greenerna på La Monacilla betydligt snabbare än tidigare säsongen. Greenerna är ondulerade, men rättvisa. Att träna puttning på snabba greener är verkligen utvecklande, både för greenläsning och längdkänsla. De flesta av oss noterade flera tre-puttar och enstaka fyr-puttar i början av säsongen, men puttning blev bättre och bättre när vi vant oss vid hastigheten. 

Månadens Golfare 

Månadens Golfare är en singeltävling som spelas i två klasser. Tävlingen arrangeras både på hösten och våren. I hcp klassen 0-23 segrade i oktober Anders Lindholm och i mars Jan-Eric Gustafsson. Den andra klassen, hcp 23,1-36, vanns av Håkan Borg i oktober och Lars Bennman i mars. 

Karnevalsgolfen

Vi spelade en Karnevalsgolf, där bestämmelserna inkluderade vissa tokigheter. Spelformen var scramble par och på ett hål var man tvungen att besöka och slå sig ifrån en bunker. Trots dubbla försök så slutade det så illa att ett par var tvungna att putta sig ner i en bunker till de andras jubel! Karnevalgolfen bjöd på många skratt och avslutades sedan på det 19:e hålet med tapas och dryck.

Våra golfvärdar, Gullbritt och Britta, har verkligen trivts på destinationen och tillsammans med alla underbara gäster.

Tack och hjärtligt välkomna tillbaka till Punta Umbria kommande vinter.


Evalena, Katharina och Britta
SoloGolf|GolfiSpanien


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *