Tävlingssäsongen summerad | Vilamoura-VilaSol


Kan mandelmassa användas som sprängdeg?

Läs sammanställningen från våra golfvärdar Åke och Kerstin om säsongen i Vilamoura-Vila Sol. Vi tackar alla gäster för en jättefin vintersäsong och önskar alla välkomna tillbaka. Från gäster, som hade lyckan att smaka Kerstins semlor, så kan vi hälsa att semlorna var goda nog att säljas på det finaste bageriet. Vem kunde tro att semlor smakar som bäst efter en runda golf i strålande solsken?  

Vår sjunde säsong som golfvärdar i Vilamoura-Vila Sol

Efter alla år som golfvärdar kan vi konstatera att det fortsatt är lika roligt att komma ner till Portugal framåt höstkanten och välkomna alla våra gamla trogna gäster, och samtidigt få ta emot och vägleda förstaårsgästerna. Inte minst att välkomna alla till vårt sedan tre år nya och fräscha boende, Pine Hills Vilamoura, en knapp kilometer från vår ”hemmabana”. Årets golfväder har varit perfekt; soligt och enbart sporadiska regnskurar med en anmärkningsvärt varm och torr februarimånad.

Skötseln av golfbanan Vila Sol utvecklas ständigt med en kontinuerligt pågående gallring av de tusentals pinjeträd som kantar de från varandra väl avskärmade 27 hålen. Till och från spelar vi naturligtvis även på de övriga fyra Pestana golfbanorna, Alto, Gramacho, Pinta och Silves, som alla har sin speciella särart. Silves, som våra gäster tycker extra mycket om, har för övrigt under året invigt och öppnat sitt nya klubbhus, beläget på en höjd ovanför gamla hål 1. Det tidigare första hålet har nu blivit golfbanans avslutningshål.

Tävlingssäsongen

Alla gäster har deltagit med liv och lust i de par-, lag- och singeltävlingar som arrangerats från oktober till mars. De allra flesta har någon gång hamnat på prispallen eller vunnit ett ”Klappepris”. Det är ju detta som är målet med vår variation av olika spelformer, så att alla ska ha chansen till en bra placering eller ett tröstpris.

Månadens Golfare spelades i två klasser vid tre tillfällen, okt/nov samt februari och mars, och uppvisade sex olika segrare. Vid höstens tävling erövrade Lennart Jonsson och Kerstin Gure Ehlin vardera en pokal i de båda klasserna. Februaritävlingen vanns av Anne-Lise Rommetvedt och Leif Ampler emedan de båda Gullbringaspelarna Anders Hedin och Helena Johansson tog hem mars månads pokaler. Klassgränserna spelas normalt med hcp 0-20,0 resp. 20,1+, men för att uppnå mesta möjliga rättvisa med lika antal spelare i varje klass har dessa hcp-gränser justerats marginellt från gång till gång.

Vinprovning, Semmelparty, Restaurangbesök samt After Golf

Utöver golf i olika tävlingsformer har även vinprovning på en närliggande vingård arrangerats höst och vår. På Fettisdagen 25/2 inbjöds gästerna till traditionellt Semmelparty varvid värdparet serverade hembakta semlor samt lämpliga drycker. Det var visst strul med exporten av mandelmassan genom säkerhetskontrollen vid utresan från Göteborg, men det konstaterades efter viss palaver bland securitypersonalen att massan inte var sprängdeg!

Varannan vecka har vi genomfört restaurangbesök med prisutdelningar på näraliggande restauranger runt Vila Sol, Vilamoura eller Quarteira och de övriga veckorna har vi arrangerat After Golf med prisutdelningar på klubbhusterassen eller som knytkalas i poolområdet på Pine Hills Vilamoura.

Traditionell avslutningslunch firades i år som knytkalas vid poolbaren

Den traditionsenliga vårlunchen på restaurang Akvavit i Vilamoura hamn, som var tänkt att genomföras för sjunde gången, fick tyvärr ställas in då restaurangen hunnit stänga på grund av den annalkande pandemin. Men vad gjorde väl det, då alla gäster hjälptes åt att plocka fram möblemanget i poolbaren, varvid vi alla kunde avnjuta en klassisk vårlunch i egen regi. Alla par tog med sig sina önskerätter och inget saknades. Där fanns sill, nubbe, potatis, lax, patéer, köttbullar, prinskorvar, ostbricka och många övriga favoriter.

Kerstin och Åke
SoloGolf | GolfiSpanien


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *